با توجه به این که بیمه شخص ثالث اقدام به پوشش خسارت های مالی و جانی افراد در حوادث و تصادفات رانندگی می نماید، ارزیابی خسارات بیمه شخص ثالث برای بسیاری از مردم مهم است و می خواهند در ارتباط با نحوه ارزیابی خسارت توسط کارشناسان در شرکت های بیمه بیشتر بدانند.
با توجه به نیاز به ارائه اطلاعات بیشتر که در جامعه حس می شود، در این متن نکات مهمی را در مورد نحوه ارزیابی بیمه شخص ثالث خودرو در اختیار شما قرار داده شده است و به انواع خسارت جانی و مالی (به خصوص خسارت های وارد شده به خودروی فرد زیان دیده) پرداخته ایم.
خسارت هایی که توسط بیمه شخص ثالث تحت پوشش قرار می گیرد را در سه دسته می توان قرار داد. این دسته بندی در زیر ارائه شده است:
قبل از این که در ارتباط با نحوه ارزیابی خسارات بیمه شخص ثالث صحبت شود، ابتدا در مورد مفهوم خسارت کمی توضیح داده خواهد شد.
با توجه به مطالب گفته شده در بالا می توان ارزیابی خسارت برای بیمه شخص ثالث را به دو گروه مالی و بدنی تقسیم کرد (مبلغ هر یک از خسارت های به وجود آمده در جریان وقوع تصادفات رانندگی باید توسط کارشناسان متخصص مورد ارزیابی قرار گیرد).
اگر چه خسارت بیمه شخص ثالث همان طور که در بالا اشاره شد در بردارنده خسارت های جانی وارد شده به اشخاص ثالث و راننده مقصر حادثه نیز می باشد، اما در بین بسیاری از مردم، وقتی صحبت از خسارت می شود، منظور خسارت های مالی است (که در جریان وقوع تصادفات رانندگی به اشخاص ثالث و به خصوص خودروی طرف مقابل وارد می شود).
همچنین در جریان تصادفات رانندگی حتی ممکن است به اموال مردم نیز آسیب وارد شود. برای مثال می توان به شکسته شدن شیشه مغازه و یا وارد شدن آسیب به اموال و اشیایی است که در خیابان ها وجود دارند اشاره کرد. اما در اغلب موارد به خسارت هایی که ممکن است به اموال و اشیا در جریان تصادفات رانندگی وارد شود توجه چندانی نمی شود (زیرا که این خسارت ها توسط راننده مقصر پرداخت می شوند و در اکثر موارد در مقایسه با خسارت های وارد شده به خودرو طرف مقابل ناچیز هستند).
حال که با انواع خسارت خودرو در سوانح رانندگی آشنا شدید، در ادامه منحصرا به نحوه ارزیابی خسارت بیمه شخص ثالث خودرو اشاره خواهد شد.
ارزیابی خسارت بیمه شخص ثالث خودرو باید با نظر کارشناس شرکت بیمه انجام شود و به این منظور باید از کارشناسان ارزیاب در شرکت های بیمه درخواست شود تا به برآورد هزینه جبران خسارت های وارده به خودروی طرف مقابل در حادثه بپردازند.
به این منظور باید مدارکی مانند بیمه نامه معتبر داشته باشید تا بتوانید موفق به درخواست نظر کارشناسی برای ارزیابی خسارت خودرو شوید. در ادامه در ارتباط با نحوه ارزیابی این خسارات توضیحات بیشتری داده خواهد شد.
ابتدا باید مدارک لازم را برای تشکیل پرونده شخص ثالث اتومبیل فراهم کنید. این مدارک شامل موارد زیر هستند:
کروکی حادثه که توسط پلیس راهنمایی و رانندگی کشیده می شود لازم است و در صورتی که کروکی ارائه ندهید بر اساس قوانین بیمه مربوطه پرداخت خسارت انجام خواهد شد.
حتما بخوانید: کروکی کشیدن چیست و چه نقشی در تصادفات دارد؟
بعد از ابلاغ نظر کارشناس به شرکت بیمه، می توانید خسارت تعیین شده توسط شرکت را دریافت نمایید و در صورتی که از مبلغ تعیین شده رضایت ندارید، امکان شکایت و طرح دعاوی برای شما فراهم است.
همان طور که اشاره شد اگر چه خسارت های وارد شده به طرفین حادثه می توانند جانی، مالی و بدنی باشند، اما هنگامی که صحبت از ارزیابی خسارات بیمه شخص ثالث می شود بیشتر منظور خسارت های وارد شده به خودروی زیان دیده در حادثه است که باید توسط کارشناس ارزیابی شود.
در این مقاله سعی شد نکات مهم ارزیابی خسارت بیمه شخص ثالث خودرو از بازدید خودروی زیان دیده و برآورد هزینه تعمیر و تعویض قطعات تا هزینه ارزیابی خسارت بیمه شخص ثالث و نحوه انجام آن توسط کارشناس شرکت بیمه پرداخته شود، تا بیش از قبل با این پروسه که گاهی ممکن است باعث اعتراض مردم به دلیل عدم ارزیابی درست خسارات وارده همراه است بیشتر آشنا شوید. امیدواریم این اطلاعات به قدرکافی توانسته باشد به شما کمک کند تا بتوانید با رضایت پروسه دریافت خسارت خودر را طی نمایید.
هر کجای ایران هستی آنلاین سفارشتو بده
شروع فرآیند خرید