بیمه مسافرتی چیست؟ چرا به آن نیاز داریم و چه شرایطی تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار میگیرد؟ تمام جزئیات بیمه مسافرتی را در این مقاله با شما در میان خواهیم گذاشت تا در صورت نیاز به مسافرتهای خارجی، بتوانید با خرید آنلاین بهترین بیمه مسافرتی خود را از ضررهای مالی در امان نگاه دارید.
خرید آنلاین بیمه مسافرتی چیست؟
اگر در هنگام سفرهای خارجی تمامی حوادث ناگهانی را لحاظ کنید، در هنگام مواجهه با مشکلات نیازمند هزینههای هنگفتی برای خرج سفر خود هستید؛ اما شما میتوانید با عقد قرارداد بیمه مسافرتی با یک شرکت بیمه معتبر، خود را در مقابل تمامی حوادث، تحت پوشش بیمه قرار دهید. بیمه مسافرتی شامل پوششهای بسیار متنوع و زیادی است که جذابیتهای منحصر به فرد خود را دارند.
بیمه مسافرتی اصولا با عقد قرارداد با شرکتهای کمک رسان خارجی انجام میشود و شرکتهای بیمه ایرانی، این قرارداد را با شرکتهای مطرح کمک رسان امضا خواهند کرد؛ اما انتخاب یک شرکت بیمه مناسب برای خرید بیمه مسافرتی آسان نیست؛ به همین خاطر آیرس به زودی سامانه خرید آنلاین بیمه مسافرتی را فراهم می کند تا امکان مقایسه قیمت ها و ویژگی های شرکت های بیمه را به سادگی در کمتر از چند ثانیه داشته باشید.ما در این مقاله قصد داریم که ضمن بیان موارد مهم در محاسبه قیمت بیمه مسافرتی، شرایط و تمام جزئیات مرتبط با آن را بیان کرده و در پایان شما را در بحث خرید بیمه مسافرتی راهنمایی کنیم.
پوشش های بیمه مسافرتی
شرکتهای بیمه خود را برای تمامی اتفاقاتی که احتمال به وقوع پیوستن دارد آماده میکنند؛ تا شما در کمال آرامش بر تفریح یا کار خود متمرکز باشید. ما به صورت کلی این پوششها را در 15 مورد بیان کردیم؛ اما همانطور که در ابتدا گفتیم، این پوششها در شرکتهای مختلف میتوانند دستخوش تغییراتی شوند.
- هزینه های پزشکی و بستری شدن: اگر در حین سفر طی سانحهای مشکلاتی برای بیمه گذار پدید آمد، شرکت بیمه با توجه به قرارداد بیمه مسافرتی، هزینههای درمان و بستری شدن شخص بیمه گذار را تا سقف مشخصی که در بیمه نامه ذکر شده، با کسر فرانشیز، پرداخت خواهد کرد.
- هزینه های ضروری دندانپزشکی: اگر در اثنای سفر از مشکل حاد دندان خود به شدت رنج بردید، شرکت بیمه آماده است تا با پرداخت هزینههای دندانپزشکی اورژانسی شما، باری دیگر لزوم خرید بیمه مسافرتی را به شما ثابت کند.
- هزینه دارو: خوب است بدانید که با داشتن بیمه مسافرتی، اگر در هنگام سفر نیاز مبرم به داروی خاصی داشتید، شرکت بیمه از جهت مالی شما را حمایت خواهد کرد و در هیچ کجای دنیا شما را تنها نخواهد گذاشت.
- بیماریهای شدید: در صورتی که روند بیماری بیمه گذار در خارج از کشور حاد و اورژانسی باشد؛ شرکت بیمه، مراقبتها و پوششهای مناسبی را در راستای درمان بیمه گذار انجام خواهند داد.
- هزینههای انتقال بیمار: اگر وضعیت بیمار ثابت نشود و یا در روند بیماری نیاز به انتقال بیمار به داخل کشور باشد، شرکت بیمه، هزینههای بازگشت بیمار را پرداخت خواهد کرد.
- هزینه انتقال اعضای درجه یک به همراه بیمار: اگر وضعیت بیمار ثابت نشود و در روند مداوای بیمار، بستری شدن بیش از 10 روز وجود داشته باشد، شرکت بیمه هزینههای رفت و آمد اعضای درجه یک او را پرداخت خواهد کرد.
- هزینه همراه بیمار: اگر وضعیت بیمار طوری باشد که نیازمند همراه باشد، شرکت بیمه هزینه انتقال همراه را پرداخت خواهد کرد.
- هزینه بازگرداندن پیکر بیمه گذار: در صورت فوت بیمه گذار؛ شرکت بیمه، برای آرام شدن خاطر بازماندگان، پیکر بیمه گذار را با هزینهی خود به داخل کشور باز خواهد گرداند.
- هزینههای مفقود شدن و یا به سرقت رفتن مدارک: در صورت مفقود شدن یا به سرقت رفتن مدارک بیمه گذار، شرکت بیمه، وی را برای دریافت مدارک جایگزین راهنمایی کرده و از او حمایت مالی به عمل خواهد آورد.
- هزینه های حواله وجوه نقد: اگر بیمه گذار نیازمند حواله وجه نقد باشد، شرکت بیمه با کمک شرکتهای کمک رسان او را در این امر از جهت مالی و آگاهی دادن، حمایت خواهد کرد.
- هزینه مسائل حقوقی: در صورتی که شرایط بیمه گذار در کشور مقصد به دعواهای حقوقی بکشد، شرکت بیمه ضمن پشتیبانی از بیمه گذار، از او حمایتهای مالی و حقوقی نیز به عمل خواهد آورد.
- هزینه مربوط به بار مسافر: در صورت خسارت به بارِ بیمه گذار و یا سرقت کلی آن، شرکت بیمه موظف است هزینه خسارت را به وی پرداخت نماید.
- هزینه تاخیر پرواز: اگر پرواز بیمه گذار با تاخیر مواجه شود نیز شرکت بیمه هزینه خسارت آن را پرداخت میکند.
- اطلاع رسانی موارد اضطراری درمانی: در صورتی که بیمه گذار در شرایط اورژانسی قرار گرفته باشد، میتواند ضمن تماس با شرکت بیمه، اطلاعات حساس و اورژانسی درمانی را دریافت کرده و خود یا نزدیکانش را نجات دهد.
- بارگرداندن کودکانی که بی سرپرست ماندهاند: اگر در طی سفر والدین یا ولی کودک فوت کند و یا بنا به شرایطی کودک تنها بماند، شرکت بیمه هزینههای بازگشت کودک را پرداخت خواهد کرد.
استثنائات پوششی بیمه مسافرتی
اکنون که موارد پوشش بیمه های مسافرتی را بیان کردیم، لازم میدانیم مواردی را که از پوشش بیمه استثناء شدهاند را نیز بیان کرده و به صورت مختصر توضیح دهیم. اگر تصمیم خود را برای خرید بیمه مسافرتی گرفتهاید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید و موارد موثر در محاسبه قیمت بیمه مسافرتی را با دقت مطالعه کنید. استثنائات پوششی که بهتر است پیش از خرید بیمه مسافرتی بدانید:
- خسارات به بار آمده بر اثر هزینههای درمانی برای بیماریهایی که قبل از خروج و یا قبل از عقد قرارداد بیمه، در بیمه گذار وجود داشتهاند
- خسارات به بار آمده بر اثر مصرف موادی که انسان را از حالت طبیعی خارج میکنند؛ مانند نوشیدنیهای دارای الکل، مواد روان گردان و مواد مخدر و یا مشکلاتی که بر اثر مصرف دارو بدون تجویز پزشک به وجود میآیند.
- خسارات به بار آمده بر اثر جنگ، تروریسم، آشوب، اقدامات نیروهای مسلح در صلح و موارد از این قبیل
- خسارات به بار آمده بر اثر مواردی که سوء استفاده بیمه گذار از شرکت بیمه احراز شود
- خسارات به بار آمده بر اثر بیکیفیت بودن نگهداری بار یا وجود مواد فاسد شدنی در بار
- خسارات به بار آمده بر اثر بیتوجهی بیمه گذار به حرف پزشک مبنی بر ممنوعیت سفر
- خسارات به بار آمده بر افراد دارای اقامت دائم و دانشجویان ساکن در خارج از کشور
- خسارات به بار آمده بر اثر شرکت در مسابقات ورزشی تحت نظر فدراسیون مربوطه
- خسارات به بار آمده بر اثر عوارض ناشی از اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون
- خسارات به بار آمده بر اثر کوتاهی نیروهای اورژانسی مانند اورژانس و آتش نشانی
- خسارات به بار آمده بر اثر بارداری، پیشگیری از بارداری، سقط جنین و زایمان
- خسارات به بار آمده بر اثر استفاده از وسائل نقلیه غیر متعارف مانند هلیکوپتر
- خسارات به بار آمده بر اثر بیاحتیاطی و بیتوجهی قابل توجه بیمه گذار
- خسارات به بار آمده بر اثر اقدامات خطرناک ورزشی مانند سقوط آزاد و...
- خسارات به بار آمده بر اثر شرط بندی یا دعوا مگر به قصد دفاع از خود
- خسارات به بار آمده بر اثر بیماریهای روانی و دارای اختلال بیمه گذار
- خسارات به بار آمده بر اثر مواردی که پیش از آغاز اعتبار بیمه رخ دهد
- خسارات به بار آمده بر اثر مواد رادیواکتیو و فعالیتهای هستهای
- خسارات به بار آمده بر اثر تاخیر با دلایل غیر طبیعی مانند جنگ
- خسارات به بار آمده بر اثر بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و...
- خسارات به بار آمده بر اثر بیماریهای صعب العلاج، واگیر و...
- خسارات به بار آمده بر اثر بیماریهای شایع در دنیا
- خسارات به بار آمده بر اثر مرگ ناشی از خودکشی
- خسارات به بار آمده بر اثر تاخیر پرواز چارتری
- خسارات به بار آمده بر اثر ریسکهای شغلی
- هزینههای مربوط به ارتودونسی، عینک و...
- هزینههای مربوط به توان بخشی، آفتاب درمانی، فیزیوتراپی و درمان به منظور زیبایی
سقف تعهدات بیمه
بیمه مسافرتی از طرحهای متنوعی برخوردار است؛ سقف تعهدات در بیمه مسافرتی، بستگی به طرحی دارد که شما خریداری میکنید. هنگام خرید آنلاین بیمه مسافرتی می توانید جزئیات هر طرح را مطالعه بفرمایید.
مدت اعتبار بیمه مسافرتی
مدت اعتبار بیمه مسافرتی بستگی به طرح خریداری شده از سوی شما دارد؛ حداقل اعتباری که در بیمه مسافرتی قابل دستیابی است طرح 1 تا 7 روزه است و حداکثر آن طرح 1 ساله میباشد. شروع این پوشش از زمان خروج شما از کشور و به عبارتی دیگر، زمانی است که مهر خروج بر گذرنامه شما درج شود. موضوع مهمی که باید بدانید این است که حداکثر پوشش بیمه مسافرتی در هر سفر به مدت 92 روز است؛ به بیانی دقیقتر اگر شما طرح یکساله را نیز خریداری کنید، پس از 92 روز باید به کشور بازگردید و روز 93 سفر شما، پوشش بیمه را در بر نخواهد داشت.
قوانین بیمه مسافرتی
- بیمه گذار در طول مدت اعتبار بیمه مسافرتی، میتواند به میزان دلخواه به کشورهای تحت پوشش بیمه سفر کند.
- اعتبار بیمه مسافرتی از زمان خروج از کشور محاسبه میشود.
- اگر اعتبار بیمه مسافرتی در حین سفر به اتمام برسد، تمدید کردن آن ممکن نیست.
- طبق آیین نامه بیمه مرکزی مدت زمان پوشش بیمه نمیتواند بیشتر از 92 روز متوالی باشد که در بخش قبلی شرح آن گفته شد.
- مبدا بیمه مسافرتی تنها میتواند کشور ایران باشد.
- خرید بیمه مسافرتی الزامی نیست؛ اما برخی از کشورها خریداری این بیمه را برای خروج از کشور اجباری کردهاند.
- اگر ویزا برای بیمه گذار صادر نشود، حق بیمهی بیمه نامه مسافرتی میتواند به بیمه گذار بازگردانده شود.
فسخ قرارداد بیمه مسافرتی
اگر 3 حالت به وقوع بپیوندد، بیمه گذار میتواند قرارداد بیمه مسافرتی را باطل یا فسخ کند:
- اگر سفارت ویزای بیمه گذار را صادر نکند، بیمه گذار قادر خواهد بود تا با مراجعه به شعب بیمه مورد نظر خود، با کسر 10% حق بیمه، مبلغ پرداختی خود را پس بگیرد.
- اگر بیمه گذار قبل از صدور ویزا بیمه مسافرتی خود را فسخ کند، می تواند با کسر 10% حق بیمه، مبلغ پرداختی خود را پس بگیرد.
- اگر بیمه گذار پس از صدور ویزا بخواهد بیمه مسافرتی خود را فسخ کند، باید تا اتمام مهلت ویزا صبر کرده و بعد از آن با مراجعه به شعب بیمه، با کسر 20% مبلغ پرداخت شده، پول خود را پس بگیرد.
نحوه دریافت خسارت و ارائه خدمات در بیمه مسافرتی
سه حالت کلی برای دریافت خسارت بیمه مسافرتی از شرکت بیمه وجود دارد که یک به یک آن ها را بر شمارده و توضیح خواهیم داد. اگر بیمه مسافرتی خریدهاید و به سفر خارجی رفتهاید و بروز برخی از حوادث به شما خسارت زد و اطمینان دارید که موارد رخ داده جزء پوشش های بیمه مسافرتی شما هستند، 3 حالت متصور است:
- دریافت مستقیم خسارت: با شرکت بیمه تماس حاصل کنید تا بیمه مبلغ خسارت را مستقیما به حساب شما واریز کنند؛ این موضوع برای مواردی همچون هزینه تاخیر در پرواز و... است.
- دریافت کمک از کمک رسان: اگر در صحنهی حادثه نیاز به امداد و کمکرسی دارید، فورا با شماره مندرج در برگه بیمه مسافرتی تماس حاصل کرده و ضمن توضیح آدرس و مشخصات و خطرات موجود، از آنها درخواست کمک کنید. در این حالت شرکت بیمه با همکاران خود در بیمه کمک رسان ساکن در کشوری که شما هستید تماس گرفته و ضمن بیان جزئیات، آن ها را به کمک شما ارسال خواهند کرد.
- دریافت خسارت پس از بازگشت: بیمه گذار در صورت وقوع خساراتی که در آن نیاز به شرکت کمک رسان نیست، میتواند خسارت را خودش پرداخت کند و پس از بازگشت به کشور، ضمن ارائه مدارک، گزارشات و فاکتور، هزینههای پرداختی خود را از شرکت بیمه مطالبه کند.
مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه مسافرتی
بیمه گذار میتواند پس از بازگشت با ارائه 4 مدرک به شعب بیمه مورد نظر خود، نسبت به دریافت خسارات به وجود آمده، اقدام کند. مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت بیمه مسافرتی عبارتند از:
- اصل و کپی گذرنامه یا پاسبورت
- اصل رسید پرداختی یا فاکتور
- اصل بیمه نامه مسافرتی
- گزارش هزینههای انجام شده به صورت مکتوب
تخفیف خرید گروهی بیمه مسافرتی
خوب است بدانید که شرکتهای بیمه جهت تشویق در امر خرید بیمه مسافرتی، به آن دسته از مسافران که قصد سفر تیمی را داشته باشند، برای خرید بیمه مسافرتی گروهی، تخفیفات خوبی عرضه خواهد کرد. البته باید توجه داشت که این موضوع در شرکتهای مختلف ایرانی، میتواند دستخوش تغییراتی نیز شود.
محاسبه قیمت خرید بیمه مسافرتی
شاید اکنون این سوال برایتان به وجود آمده باشد که نرخ حق بیمه مسافرتی چگونه محاسبه میشود؟ همانطور که در ابتدا به شما قول دادیم، اکنون به این موضوع خواهیم پرداخت. به طور کلی باید دانست که مبلغ پرداختی شما برای بیمه مسافرتی یک نرخ کلی دارد که البته در شرکتهای مختلف دچار کمی تغییر میشود. اما باید دانست که علاوه بر موضوع تفاوت در شرکتهای مختلف، موارد دیگری نیز در نرخ حق بیمه مسافرتی دخیل هستند که در ادامه آنها را در ضمن نام بردن، توضیح خواهیم داد.
- مقصد سفر
- سن مسافر
- مدت سفر
تاثیر مقصد سفر در بیمه مسافرتی
باید دانسته که نرخ حق بیمه در بیمه مسافرتی وابسته به محدوده سفر است. اولا که تمام مقصدها باید در گروه پوشش بیمه مورد نظر شما باشند؛ این بدان معناست که باید تحقیق کنید که بیمه مسافرتی که قصد خرید آن را دارید، چه کشورهایی را پوشش میدهد و آیا کشور مقصد شما جزء موارد پوششی است یا خیر؟
شما میتوانید چند کشور را برای پوشش انتخاب کنید که حق بیمه آن بیشتر است و یا میتوانید تمام دنیا را به قلمرو پوشش بیمهای خود دراورید که در این صورت باید بگوییم نرخ حق بیمه شما خیلی گران میشود. در بحث سفرهای زیارتی نیز باید گفت که این سبک سفرها از حق بیمه ارزانتری برخوردارند.
تاثیر سن مسافر در بیمه مسافرتی
در کنار مقصد مسافر، باید بدانید که سن مسافر نیز تاثیر بسزایی در نرخ حق بیمه مسافرتی دارد؛ به ترتیب گروه سنی هفتگانه، این حق بیمه متغیر خواهد بود؛ باید دانست که هرچه سن بیمه گذار بیشتر باشد، ریسک بیمه بیشتر شده و در نهایت این موضوع موجب افزایش حق بیمه خواهد شد:
گروه اول: 0 تا 12 سال
گروه دوم: 13 تا 65 سال
گروه سوم: 66 تا 70 سال
گروه چهارم: 71 تا 75 سال
گروه پنجم: 76 تا 80 سال
گروه ششم: 81 تا 85 سال
گروه هفتم: 86 به بالا سال
تاثیر مدت سفر در بیمه مسافرتی
موضوع دیگری که نقشی مهم را در نرخ حق بیمه برای بیمه مسافرتی ایفا میکند، بحث مدت سفر بیمه گذار است؛ علی القاعده هرچه مدت سفر بیشتر باشد، نرخ بیمه افزایش پیدا خواهد کرد. مدت سفر در گروه بندی هفتگانه زیر قرار می گیرد:
گروه اول: 1 تا 7 روز
گروه دوم: 8 تا 15 روز
گروه سوم: 16 تا 23 روز
گروه چهارم: 24 تا 31 روز
گروه پنجم: 32 تا 45 روز
گروه ششم: 46 تا 62 روز
گروه هفتم: 63 تا 92 روز
بهترین بیمه مسافرتی
توجه داشته باشید بهترین بیمه مسافرتی، بیمهای است که با نیازهای شما و موارد خطری که احتمال وقوع شما با آن زیاد است، همخوانی داشته باشد و نیز کشورهای مقصد شما را تحت پوشش قرار دهد. خوش نام بودن شرکت بیمه در پرداخت به موقع خسارت و عدم مانع تراشی نیز از خصوصیات بهترین بیمه مسافرتی در ایران است. شما میتوانید، ضمن بررسی پوششهای شرکتهای معتبر بیمه مسافرتی در ایران، مشخصات کلی آن شرکتها را دنبال کرده و در نهایت با مقایسه قیمت، شرکت مورد نیاز خود را بیابید. البته با مشاوره رایگان با کارشناسان بیمه سامانه آیریس به راحتی می توانید انتخابی خوب و درست داشته باشید و برای همیشه، با خاطری آسوده سفر کرده و از هیچ خطری نترسید.
بیمه ارزان مسافرتی
اگر قصد خرید بیمه مسافرتی را دارید، اشتباه نکنید و گول قیمتهای پایین برخی از شرکتها را نخورید؛ در بحث قبل گفتیم که معیار انتخاب بیمه مسافرتی، چیزی فراتر از قیمت آن است و در واقع این موضوع، به قدری مهم است که اگر اندکی هزینه اضافی هم برای ما بتراشد، باز هم مقرون به صرفه است. شما میتوانید پس از مقایسه شرکتها از جهت پوشش و خدمات دهی به موقع، آنهایی را که امتیاز خوبی کسب کرداند از جهت قیمت بسنجید و برای سفر خود یک بیمه مسافرتی ارزان ولی مطمئن و با خدمات بالا تدارک ببینید. در سامانه آیریس میتوانید بیمه مسافرتی ارزان را از شرکتهای معتبر ایرانی تهیه نمایید.
خرید آنلاین بیمه مسافرتی
آیا میدانستید که میتوانید به زودی به صورت اینترنتی برای خرید آنلاین بیمه مسافرتی اقدام کنید؟ شما میتوانید از سامانه آیریس در ابتدا استعلام قیمت بیمه مسافرتی را انجام دهید و سپس فرم خرید آنلاین بیمه مسافرتی را از هر شرکت بیمهای که دوست دارید کامل کنید. سامانه آیریس ضمن ارائه مشاوه رایگان به شما در بحث خرید بیمه مسافرتی، انواع بیمه نامههای انفرادی و گرو