هر ساله و هر روزه تعداد زیادی تصادف در تمام جهان رخ میدهد. گاهی این تصادفها خفیف هستند و خسارات زیادی وارد نمیکنند. اما گاهی شدید هستند و صدمات و خسارات ناشی از آنها زیاد است. این سانحه ممکن است برای هر کسی رخ دهد. اما بعضی افراد تجریهی چنین اتفاقاتی را ندارند. یا قوانین را در این باره نمیدانند. در این زمان افراد نمیدانند که چه کارها و اقداماتی لازم است انجام دهند. گاهی در اثر این ندانستن ممکن است حق افراد در صحنههای تصادف پایمال شود. بنابراین آگاهی از کارها و اقداماتی که باید پس از حادثهی تصادف انجام شود؛ امری مهم و ضروری است. در ادامه قصد داریم تا این اقدامات را به صورت گام به گام و کاربردی برایتان شرح دهیم. پس با ما همراه باشید.
اولین اقدام مهمی که باید انجام دهید؛ تماس با پلیس 110 است. اولین کسانی که قرار است به شما کمک کرده و راهنماییتان کنند، کارشناسان پلیس هستند. هنگامی که شما با پلیس 110 تماس میگیرید و تصادف و مکانش را اعلام میکنید، کارشناسان واحد راهنمایی و رانندگی برای کارشناسی صحنه اعزام میشوند. گاهی افراد از تماس با پلیس 110 امتناع میکنند. به صورتی که فردی که خود را احتمالا مقصر میداند، درخواست میکند تا با پلیس تماس گرفته نشود و هزینهی تعیر خودرو را بدون کارشناسی پرداخت کند. اما کار درست و عاقلانه تماس با پلیس و کمک از کارشناسان است تا هزینه های تعمیر را به درستی برآورد کنند و در صورت نیاز بیمه هزینهها را بپردازد.
اقدام مهم بعدی که باید انجام شود، عکس گرفتن از چند و چون و کلیت صحنهی تصادف است. گاهی ممکن است طرف مقابل در تصادف که احتمال میدهد مقصر باشد، سعی در تغییر صحنهی تصادف کند. به گونهای که صحنهی تصادف را به ضرر شما تغییر آرایش دهد. مخصوصا در زمانی که افراد دیگری در صحنهی تصادف شاهد نیستند، عکس گرفتن موضوع مهمی است. بنابراین پس از تماس با پلیس 110 اقدام به عکس گرفتن از صحنهی تصادف کنید.
در مرحلهی سوم کار مهمی که باید انجام دهید باز کردن مسیر سایر وسایل نقلیه است. گاهی تصادف به گونهای رخ میدهد که مسیر سایر وسایل حمل و نقل به کلی بند میآید و ترافیک سنگینی در خیابان به وجود میآید. در این زمان باید اتومبیل خود را جابهجا کنید. در این زمان منعی برای این مسئله وجود ندارد. حتی گاهی بند آوردن خیابان و جابهجا نکردن اتومبیل، جریمهی پلیس را به همراه خواهد داشت.
مرحلهی چهارم یعنی تنظیم کروکی بر عهدهی کارشناسان و افسران راهنمایی و رانندگی است. در این مرحله کارشناسان مربوطه با تنظیم کروکی مقصر را در صحنهی تصادف تشخیص داده و تعیین میکنند.
پس از اینکه مقصر در تصادف شناخته شد، زمان مراجعه به ادارهی بیمه است. برای مراجعه به ادارهی بیمه همراه داشتن برگهی بیمه ضروری است. همچنین مدارک شناسایی و مدارک خوردو هم لازم است. در این زمان بیمه اقدام به پرداخت خسارت میکند. اما میتوانید پس از کارشناسی خودتان هم اقدام به پرداخت خسارت کنید. مخصوصا زمانی که مقدار خسارت چندان زیاد نباشد. با اینکار تخفیف بیمهی خود را از دست نمیدهید.
موضوع دیگری که در اینجا باید به آن اشاره کنیم، انواع تصادف از جهت جرحی یا غیر جرحی بودن است. بنابراین به توضیح دربارهی این دو نوع تصادف میپردازیم.
این نوع تصادف به این معنا است که شخصی در آن دچار جراحت نشده است. بنابر قانون در اینگونه تصادفها فرار کردن یا ترک محل تصادف جرم محسوب نمیشود. اما طبیعی است که طرف مقابل میتوانید برای پیگیری و جلب مقصر و دریافت خسارت به مراجع قانونی و قضایی مراجعه کند. ضمانت کیفری در تصادفات غیر جرحی وجود ندارد.
برخلاف تصادفهای غیر جرحی، تصادف جرحی به معنای آسیب به افراد یا فوت افراد در صحنهی تصادف است. در اینگونه تصادفها حق ترک صحنه یا فرار از صحنهی تصادف وجود ندارد. فرار و ترک کردن صحنه در اینگونه تصادفها جرم محسوب میشود. در تصادفهای جرحی علاوه بر مراحل قبلی باید فورا برای انتقال مصدوم به بیمارستان اقدام شود. همچنین افسر راهنمایی رانندگی باید خودروهای هر دو طرف تصادف را توقیف کند. طرفین تصادف را هم در خصوص نحوهی اقدامات لازم بعدی راهنمایی کند.
در این مقاله سعی شد تا اقدامات لازم در تصادفات توضیح داده شود. این اقدامات اصلی شامل پنج مرحله است. مرحلهی اول تماس با پلیس 110 است. در مرحلهی دوم اقدام لازم عکس گرفتن از صحنهی تصادف است. پس از این نوبت آن است که مسیر خیابان را برای عبور سایر وسایل نقلیه باز کنید. در مرحلهی بعدی کروکی توسط پلیس تنظیم و طراحی میشود. در آخر هم باید به بیمه مراجعه کرده و خسارت دریافت شود. همچنین در ادامه به توضیح قوانین مهمی درباره تصادفات جرحی و غیر جرحی پرداختیم. مسئلهی مهم دربارهی این دو نوع تصادف این است که در تصادفات غیر جرحی ترک و فرار کردن از صحنهی تصادف جرم محسوب نمیشود؛ اما در تصادفات جرحی چنین عملی جرم محسوب میشود.
هر کجای ایران هستی آنلاین سفارشتو بده
شروع فرآیند خرید