در ایران آمار بالای تصادفات، همچنین خسارتها و آسیب های وارد شده به اموال و جان افراد، سبب شده است بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران خسارت های مالی و جانی، برای تمامی افرادی که حق بیمه شخص ثالث را پرداخت کرده اند و در جریان تصادفات رانندگی دچار ضرر و زیان شده اند، را جبران کند.
در گذشته شرکت های بیمه، تنها ضرر های مالی و جانی افراد ثالث در تصادفات رانندگی را تقبل می کردند، اما به مرور این قوانین اصلاح شده است. یکی از قوانین مهمی که در سال های اخیر وضع شده است پرداخت خسارت جانی به راننده مقصر تصادفاست. ذکر این نکته حائز اهمیت است که بیمه ثالث به هیچ وجه شامل خسارت های مالی فرد مقصر نمی شود و برای جبران زیان های مالی خودرو، لازم است که مالک خودروی خود را بیمه بدنه کند.
نرخ دیه پرداختی به راننده مقصر چقدر است؟
مبلغ دیه که توسط شرکت های بیمه ای پرداخت می شود با توجه به ماده 3 قانون اجباری تصویب شده در سال 1395 برابر با میزان دیه مرد مسلمان در ماه غیر حرام است، حتی اگر تصادف در ماه حرام رخ دهد. در سال 99 میزان دیه ابلاغی قوه قضاییه، 330 میلیون تومان برای ماه های غیر حرام تعیین شده است.
محاسبه میزان غرامت برای رانندگانی که مقصر شناخته میشوند، براساس قوانین مصوب بیمه مرکزی، میزان جبران غرامت جانی فرد مقصر حادثه برابر با ارش جرح خسارت بدنی (ارش، دیه غیر مقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است) یا معادل دیه فوت یک فرد مسلمان در ماه غیر حرام است.
نحوه دریافت دیه راننده مقصر
پرداخت خسارت از طرف شرکت بیمه گر به راننده مقصر منوط به داشتن گواهینامه معتبر صادره از طرف راهنمایی و رانندگی جمهموری اسلامی ایران است. در صورتی که فرد مقصر حادثه دارای گواهینامه معتبر نباشد راننده مقصر نمیتواند از شرکت بیمه گر، دیه و خسارتی را دریافت کند.
مدارک و اسنادی که بایستی برای دریافت خسارت جانی یا دیه موجود باشد تا کارشناس بیمه پس از بررسی درخواست شما، حق بیمه را پرداخت کنند عبارت است از:
در صورتی که راننده مقصر دچار نقص عضو شده باشد مدارک زیر را هم بایستی به همراه داشته باشد:
اما در صورتی راننده مسبب حادثه فوت شود، به همراه داشتن مدارک زیر توسط بستگان فرد فوت شده ضروری است:
پرداخت هزینه های پزشکی بیمه تکمیلی
از جمله مواردی که برای بیمه شوندگان حائز اهمیت است پرداخت هزینه های پزشکی تصادف توسط بیمه تکمیلی است. بایستی عنوان کرد بیمه تکمیلی و بیمه شخص ثالث دو بیمه نامه مجزا هستند که به صورت جایگزین هم استفاده میشوند. اگر راننده مقصر دارای گواهینامه معتبر و بیمه شخص ثالث باشد، از بیمه نامه شخص ثالث برای هزینه های درمان استفاده میکند، اما در صورتی که گواهی نامه معتبر و بیمه شخص ثالث نداشته باشد، راننده مسبب حادثه منوط به اینکه بیمه تکمیلی باشد، می تواند هزینه های خود را از شرکت بیمه مطالبه کند.
اگر پس برای شما حادثه رانندگی رخ داده است و در آن شما مقصر حادثه شناخته شده اید می توانید با در دست داشتن مدارک معتبر، از شرکت بیمه گر دیه و هزینه های جانی را مطالبه کنید. همیشه بهتر است قبل از اتمام بیمه نامه خود اقدام به تمدید آن کنید، زیرا نداشتن آن باعث ضرر و زیان های جبران ناپذیر مالی خواهد شد. شما در سامانه یادآور زمان تمدید آیریس می توانید تاریخ تمدید بیمه نامه خود را را ثبت کنید تا ما در زمان مناسب این موضوع را به شما یادآوری نماییم.
هر کجای ایران هستی آنلاین سفارشتو بده
شروع فرآیند خرید