بیمه شخص ثالث هم مثل هر موضوع دیگری در هر سال دچار نوسان قیمت میشود. مسئولیت اعلام این نرخ بر عهده اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل بیمه مرکزی است، این ارگان در ابتدای هر سال شمسی با توجه به قیمت و نرخ های تعیین شده به وسیله شورای عالی بیمه، مبلغ تعیین شده برای حق بیمه هر مالک خودرو را به شرکت های بیمه کننده ابلاغ می کند.
از فاکتورهایی که برای تعیین نرخ بیمه در نظر گرفته میشود میزان تعهدات پولی است که شرکت بیمه گر برای پرداخت خسارت های مالی و یا پرداخت خسارت های جانی و بدنی به بیمهگزار ارائه کند.
در سال 1400 نسبت به سال 99 میزان دیه کامل یک انسان به میزان 44.5 درصد افزایش یافته است و مبلغ دیه 480 میلیون تومان تعیین شده است. این مبلغ در ماه های حرام(محرم، رجب، ذی القعده، ذی الحجه) به میزان یک سوم افزایش می یابد. مبلغ دیه در سال 1400 برای ماه های حرام برابر تا 640 میلیون توامن می باشد. با توجه به افزایش 44 درصدی نرخ دیه، بیمه مرکزی نیز نرخ بیمه شخص ثالث را به میزان 37 درصد افزایش داده است. برای اطلاع از نرخ جدید بیمه شخص ثالث در سال 1400 می توانید به مقاله بیمه شخص ثالث مراجعه کنید.
میزان افزایش نرخ دیه ابتدای هر سال توسط قوه قضاییه بر اساس قیمت 100 شتر در پایان هر سال برای سال جدید محاسبه میگردد. بر این اساس در پایان سال جاری در پی افزایش بیش از 44 درصدی دیه، بیمه مرکزی بر اساس نرخهای مصوب شورای عالی بیمه، مبلغ ریالی حق بیمه شخص ثالث را تعیین و به شرکتهای بیمه ابلاغ نمود. به عبارت دیگر تعیین مقدار پرداختی حق بیمه توسط مالک وسیله نقلیه با تعهداتی که شرکت بیمه کننده مطابق قیمت دیه تعیین شده توسط قوه قضائیه، ارتباط مستقیم دارد.
جالب است بدانید : شرکت های بیمه "شتر" پرورش می دهند
با وجود اینکه افراد زیادی هر ساله به این افزایش نرخ حق بیمه شخص ثالث اعتراض دارند و آن را منصفانه نمیدانند، باید گفت که این افزایش نرخ بیمه کاملا متناسب با افزایش قیمتی میزان تعهدات شرکت های بیمه کننده به مالکان وسائل نقلیه موتوری زمینی که از این بیمهها استفاده میکنند، است.
براساس آمار و تحقیقات انجام شده در زمینه خسارتها و پرداختهای مالی و همچنین درآمد و دریافتیهای شرکتهای بیمه در سال گذشته متوجه میشویم که این شرکت ها نه تنها بازدهی مالی نداشتند بلکه زیان ده نیز بودهاند. در سال گذشته درآمد و دریافتی شرکت های بیمه کننده 11 هزار میلیارد تومان و هزینه و خسارت های پرداختی شرکت های بیمه کننده 12 هزار میلیارد تومان بوده است. اگر بخواهیم با نسبت این اعداد را نشان دهیم باید بگوییم که نسبت خسارت به حق بیمه یعنی نسبت هزینه به درآمد در حدود عدد 114 درصد است به زبان ساده یعنی با دریافت 100 واحد حق بیمه، 114 واحد به عنوان خسارت پرداخت شده است که این موضوع نشان دهنده ضررده بودن شرکت های بیمه ای است.
همان طور که بیان شد افزایش دیه سالانه که توسط قوه قضاییه ابلاغ میشود فاکتور اصلی بالا رفتن نرخ بیمه نامه شخص ثالث است. به نظر میرسد که صنعت بیمه بایستی برای ثابت نگه داشتن نرخ بیمه نامه با همکاری قوه قضاییه قدمهای موثری را بر دارد تا اینکه بتواند فشاری مالی بر شرکت های بیمه را کاهش دهد و همچنین از آن جایی که بیمه شخص ثالث اجباری است و نداشتن آن عواقب جبران ناپذیری به هنگام بروز حادثه ایجاد میکند، طوری برنامهریزی شود که فشار سنگینی از نظر اقتصادی برای خرید بیمه نامه شخص ثالث بر مردم وارد نشود، تا جایی که آمار ها نشان از آن دارد که حدود 30 درصد وسایل نقلیه بیمه نامه شخص ثالث ندارد و این خطر جدی برای استفاده کنندگان وسایل نقلیه در پیش خواهد داشت.
هر کجای ایران هستی آنلاین سفارشتو بده
شروع فرآیند خرید