یکی از زیبا ترین حس های دنیا، داشتن فرزند می باشد. متاسفانه این روز ها به دلایل شرایط بد اقتصادی، مشکلات جامعه و ... نگرانی های زیادی را به وجود آمده است. این تردید ها، نگرانی ها و ترس از آینده باعث شده تا بخواهیم خود را از این حس زیبا محروم کنیم. امروزه راهکار های مختلفی برای حل و گذر از مشکلات اقتصادی مربوط به بچه دار شدن وجود دارد. یکی از این راهکار ها، استفاده از بیمه هایی برای تامین خدمات و امکانات مورد نیاز در دوره بارداری می باشد. در ادامه تمام نکات مهم در مورد این بیمه ها را بررسی می کنیم.
برنامه ریزی و آینده نگری در مورد بچه دار شدن، اهمیت بسیاری دارد. مراقبت های دوره بارداری، درمان بیماری های احتمالی، آزمایشات، مخارج مربوط به زایمان و ... از مراحل مهمی هستند که حتما باید در نظر گرفته شوند. برخی از شرکت های بیمه جهت رفع مسائل اقتصادی و رفاه بیشتر، اقدام به ارائه بیمه های پوشش دهنده خدمات زایمان کرده اند. با استفاده از این بیمه ها با خیالی راحت و بدون استرس می توانید از این دوره زیبا لذت ببرید.
هزینه های مربوط به زایمان به عوامل مختلفی نظیر: نوع زایمان، نوع بیمارستان، دکتر متخصص و ... دارد. برخی از بیمه های درمان تکمیلی پوشش دهنده تمامی این خدمات هستند.
در حقیقت بیمه ای به نام بیمه درمان تکمیلی زایمان وجود ندارد، اما بیمه هایی وجود دارد که خدمات مربوط به زایمان را پوشش می دهند. این بیمه ها به صورت انفرادی و گروهی توسط شرکت های مختلف ارائه می شوند. پوشش این بیمه ها بسته به سقف تعهدات آن ها متفاوت می باشد.
شرکت های ارائه دهنده بیمه درمان تکمیلی انفرادی زایمان شامل: سامان، تعاون و SOS می باشد. البته بیمه تکمیلی گروهی سامان نیز طرح های مختلفی در مورد پوشش زایمان دارد.
در بیمه SOS خدمات پزشکی تنها به وسیله یک طرح ارائه می شود. این شرکت جزء شرکت هایی ارائه دهنده پوشش های درمانی تا سقف تعهدات بالا است. جبران هزینه های زایمان طبیعی و سزارین تا سقف 6500000 تومان در طرح خانواده بیمه SOS صورت می گیرد.
سقف تعهدات شرکت تعاون در بیمه تکمیلی با 5 طرح مختلف برای زایمان می باشد. این طرح ها شامل: طرح والا 1 میلیون و 500 تومان، طرح کوشا 2 میلیون تومان، طرح مزدا 3 میلیون تومان، طرح پویا 5 میلیون تومان، طرح پارسا 5 میلیون تومان است.
بیمه سامان در قالب 5 طرح بیمه تکمیلی انفرادی ارائه می دهد. تعهدات بیمه تکمیلی انفرادی در طرح های این شرکت شامل: طرح نسیم 1 تومان، مهر 1 میلیون 500 تومان، سروش 2 میلیون تومان، شمیم 3 میلیون تومان، وصال 5 میلیون تومان، عقیق 5 میلیون تومان است.
بیمه درمان تکمیلی زایمان به صورت کلی، هزینه های مواردی نظیر: زایمان (طبیعی یا سزارین)، ماموگرافی، سونوگرافی، درمان نازایی با روش های لقاح غیر طبیعی مانند: IUI، ZIFT و GIFT، ناباروری توسط میکرواینجکشن ها و یا IVF و سایر خدمات پاراکلینیکی را تحت پوشش قرار می دهد.
نکته: تنها افرادی که پوشش زایمان را درخواست می دهند می توانند هزینه های ناباروری و نازایی را تحت پوشش بیمه تکمیلی خود قرار دهند. دقت داشته باشید که جبران هزینه های مرتبط با درمان نازایی و ناباروری بستگی به سقف تعهدات پوشش زایمان دارد.
در زمان تهیه بیمه، سقف پوشش زایمان از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. بهتر است قبل از خرید، سقف تعهدات پوشش زایمان بیمه های مختلف را با کمک سامانه مقایسه بیمه آیریس با هم قیاس کنید و سپس با توجه به نیاز خود اقدام به خرید کنید.
طرح های مختلف بیمه زایمان انفرادی، هزینه ها را از 500 هزار تومان تا 5 میلیون تومان پوشش می دهد. در صورت خرید بیمه درمان تکمیلی گروهی برای پوشش زایمان، می توانید بدون سقف از پوشش آن بهره مند شوید.
افراد بسیاری بعد از بارداری برای جبران هزینه های مربوط به زایمان دنبال بیمه تکمیلی فوری می باشند. با این وجود شرکت های بیمه برای جبران هزینه ها، دوره انتظار را در نظر می گیرند. به این صورت شرکت تعهدی در قبال جبران هزینه های زایمان در آن مدت ندارد.
همانطور که در قبل هم اشاره شده، پوشش زایمان در بیمه تکمیلی به عنوان پوششی جداگانه ارائه نمی شود. فقط افرادی که دارای بیمه تکمیلی هستند می توانند این پوشش را خریداری کنند.
در صورت عدم استفاده از بیمه تکمیلی انفرادی و گروهی، هیچ راهی برای استفاده از پوشش های زایمان بیمه تکمیلی در حین بارداری وجود ندارد. اقدام برای تهیه بیمه تکمیلی برای استفاده از پوشش زایمان (طبیعی یا سزارین) در زمان بارداری، حتی در روز های اول امکان پذیر نمی باشد. در بیمه تکمیلی جبران هزینه های خدماتی مانند آزمایشات (آزمایش قند خون برای دیابت حاملگی، آزمایش خون برای کنترل سلامتی مادر، پاپ اسمیر)، ویزیت متخصص زنان و زایمان، اکو قلب و ... برای مادران امکان پذیر است.
به این ترتیب از طریق بیمه تکمیلی فوری زایمان می توانید برای جبران تمام هزینه های مربوط به آن (به جز زایمان) استفاده کنید. در این مدت مادران ممکن است به خدمات دندانپزشکی و ... احتیاج پیدا کنند که تمام هزینه ها در محل بیمه درمان تکمیلی جبران و پرداخت می شود.
برای بهره مندی از خدمات بیمه تکمیلی زایمان، مدت زمانی باید بگذرد. به این مدت زمان، دوره انتظار بیمه گفته می شود. دوره انتظار برای هر پوشش در بیمه متفاوت می باشد. به عنوان مثال: برای جبران هزینه های مربوط به جراحی، 3 ماه دوره انتظار تعریف شده است. دوره انتظار برای زایمان حدود 9 ماه تا 1 سال تعیین شده است.
دقت داشته باشید که بیمه تکمیلی برای زایمان بدون انتظار وجود ندارد و در دوره انتظار، شرکت تعهدی در قبال جبران خسارت و یا هزینه ها ندارد. به همین دلیل به مدت دوره انتظار در زمان تهیه بیمه تکمیلی زایمان توجه داشته باشید.
در بیمه تکمیلی زایمان، دوره انتظار طبق قوانین بیمه مرکزی تعیین شده است. شرایط در بیمه تکمیلی گروهی و بیمه انفرادی متفاوت می باشد. در بیمه تکمیلی گروهی برای پوشش زایمان شرایطی وجود دارد که طبق آن دوره انتظار مشخص می شود. به عنوان مثال: متصل بودن یا نبودن قرارداد بیمه مازاد درمان بیمه گذار، تعداد نفرات از عوامل تاثیر گذار در تعیین دوره انتظار موثر می باشد. دوره انتظار بر اساس تعداد نفرات به صورت زیر می باشد:
مبلغی از هزینه های درمان که خودتان باید تقبل کنید، فرانشیز نام دارد. بیمه درمان تکمیلی زایمان نیز دارای فرانشیز می باشد. این بیمه ها تنها تا سقف تعهدات بسته به بیمه خریداری شده، هزینه ها را جبران می کنند. به همین دلیل باید به فرانشیز پوشش زایمان نیز دقت زیادی داشته باشید. فرانشیز بیمه بین 10 تا 30 درصد، متغیر می باشد. به عنوان مثال: 30 درصد فرانشیز به معنای پرداخت 70 درصدی هزینه ها توسط بیمه زایمان است و پرداخت مابقی به عهده خود شما می باشد.
بیمه های تکمیلی دارای پوشش های اصلی و اضافی می باشند. پوشش هزینه های زایمان جزء پوشش های اضافی بیمه های تکمیلی محسوب می شود. پوشش خدمات پاراکلینیکی پوشش دیگر بیمه تکمیلی است.
به این ترتیب فرد با درخواست پوشش اضافی بیمه تکمیلی می تواند هم از پوشش هزینه های زایمان و هم خدمات پاراکلینیکی استفاده کند.
حتما در زمان خرید بیمه به سقف تعهدات هزینه های پاراکلینیکی دقت داشته باشید. زیرا علاوه بر زایمان هزینه های جانبی دیگری مانند: سونوگرافی، آزمایشات و ... وجود دارد.
دقت داشته باشید که بیمه تکمیلی دوره انتظار 6 تا 9 ماهه و بیمه های تکمیلی خانواده دارای دوره انتظار 9 تا 12 ماه می باشند. به همین دلیل برای استفاده از بیمه تکمیلی، باید قبل از بارداری برنامه ریزی لازم را داشته باشید. شرکت های بیمه حین بارداری، قرار داد بیمه نمی بندند.
در بیمه های درمان تکمیلی گروهی، حق بیمه کمتری نسبت به انفرادی پرداخت می شود. در بیمه تکمیلی گروهی حتما اعضای مجموعه باید بیش از 50 نفر باشند. سقف تعهدات بستگی به طرح انتخابی و توافق طرفین (شرکت بیمه گذار و شما) دارد.
در بیمه تکمیلی انفرادی همانطور که از نامش مشخص است، هر فردی به تنهایی، بدون وابستگی به محل کار می تواند برای خرید این بیمه اقدام کند.
در این مقاله به تمامی نکات مهم در مورد بیمه تکمیلی زایمان و پوشش های آن پرداختیم. شما با توجه به موارد گفته شده در مورد سطح تعهدات می توانید بیمه ای با پوشش زایمان تهیه کنید. با استفاده از سامانه آیریس می توانید برای خرید بیمه تکمیلی با طرح و پوشش مورد نظر به صورت آنلاین اقدام کنید.
هر کجای ایران هستی آنلاین سفارشتو بده
شروع فرآیند خرید