در روزهایی که تردد با وسائل نقلیه مختلف بسیار رایج شده، یکی از موارد اجتناب ناپذیر، تصادفات رانندگی است. درست است که احتیاط شرط اول است و باید با مراقبت و توجه جلوی اینگونه حوادث گرفته شود، اما حادثه هیچگاه خبر نمیکند و باید اقدامات مورد نیاز در این زمینه را به خوبی بیاموزیم. در این مقاله از سامانه آیریس قصد داریم که درباره کروکی تصادف صحبت کنیم و نیز به سوالات مهمی در این زمینه پاسخ بدهیم؛ از جمله این سوالات میتوان به " چگونه کروکی بکشیم؟" اشاره کرد. با ما همراه باشید تا اطلاعات خود را در این زمینه به روز کنید.
همیشه به یاد داشته باشید که در هنگام بروز هرگونه حادثه رانندگی، اولین گزینه تماس با مامور رانندگی است. در این شرایط نباید هیچ تغییری در صحنه تصادف ایجاد شود؛ تا پس از کروکی کشی، کروکی تصادف بتواند به بهترین وجه مقصر را شناسایی کند. معنای لغوی کروکی، نقشه و تصویر تهیه شده از یک منطقه است.
هنگام ترسیم کروکی وضعیت حرکت و برخورد خودرو ها، مورد بررسی قرار میگیرد؛ علاوه بر آن جزئیات مکانی و زمانی نیز درج میشود و لذا میتوان با دقت بیشتری وضعیت رخداد واقعه را مورد بررسی قرار دهیم.
بی شک مامور راهنمایی و رانندگی صلاحیت دارترین فرد برای ترسیم کروکی منطقه تصادف است؛ مامور با حضور در محل حادثه تمامی جوانب را مورد بررسی قرار میدهد و با توجه به ادعاهای طرفین و مشاهدات دقیق خود، اقدام یه رسم کروکی خواهد نمود.
اطلاع از انواع مختلف کروکی، شرایط و نحوه کشیدن آنها، کمک شایانی به حل اختلافات خواهد نمود؛ لذا قصد داریم در ادامه این مطلب، شما را با دو نوع کلی کروکی آشنا کنیم: 1. کروکی سازشی 2. کروکی غیر سازشی
بیشترین انواع کروکی تصادف از این نوع است؛ هنگامی که مامور رانندگی تخمین بزند که میزان خسارت وارده، در حد تعهدات مالی بیمه است، کروکی سازشی ترسیم مینماید. این نوع کروکی یک صفحه است و در آن تمامی مشخصات راننده مقصر و راننده زیاندیده، به همراه شرح وقوع حادثه درج میشود. کروکی سازشی یکی از مدارک مهمی است که هنگام مراجعه به دفاتر بیمه شخص ثالث برای دریافت خسارت، باید به همراه داشته باشید.
شرایط مختلفی میتواند منجر به رسم کروکی تصادف از نوع سازشی شود که در ادامه همه این عوامل را بررسی میکنیم.
نوع دیگری از کروکی تصادف، کروکی غیر سازشی است؛ این نوع کروکی شامل دو صفحه به صورت پشت و رو است که در صفحه اول آن گزارش مفصلی در مورد محل حادثه و نحوه وقوع آن درج میشود. این گزارش شامل مشخصات رانندگان، وضعیت خودروها و عابران پیاده میشود. در صفحه دوم نیز گزارش جامعی از مشخصات افسر راهنمایی و رانندگی و شرح وقوع حادثه درج میشود؛ تا با استناد به آن مناقشات به نحو احسن پایان یابد. از این نوع کروکی در موارد زیر استفاده میشود:
خوب است بدانید که با کمک ترسیم کروکی، احتمال اینکه اشتباهی در ارزیابی تصادف، خسارت وارده و تشخیص مقصر تصادف اتفاق بیفتد، به مراتب کمتر است.
تاکنون شما را با کروکی و انواع آن آشنا کردیم؛ اما به عنوان یک راننده، باید بدانید رسم کروکی چه زمانی لازم الاجرا است تا بتوانید اقدامات لازم در جهت جبران خسارات را انجام دهید.
چه زمانی کشیدن کروکی تصادف لازم است؟
در شرایط مذکور، هیچگونه تغییری در محل تصادف ایجاد نکنید و بلافاصله با افسر پلیس تماس بگیرید.
کشیدن کروکی امری تخصصی است و تنها افراد صلاحیت دار میتوانند آن را رسم کنند. از نظر بیمه و سایر مراجع قضایی نیز تنها کروکی رسم شده توسط ماموران قانون دارای کد کارشناسی، قابل استناد است. بنابراین به هیچ عنوان با کروکی هایی که به طور شخصی رسم کردهاید، صحنه حادثه را ترک نکنید.
روند دریافت خسارت از بیمه شرایط و مقررات خاص خود را دارد. هرچند در تعداد زیادی از تصادفات ارائه برگه کروکی معتبر برای دریافت خسارت ضروری است؛ اما در برخی موارد میتوان بدون ارائه کروکی نیز خسارت دریافت نمود. اگر طی تصادف هیچ گونه آسیب بدنی رخ نداده باشد و طرفین تصادف با یکدیگر اختلافی نداشته باشند، میتوانند بدون ارائه برگه کروکی تا سقف حدود هفت میلیون تومان خسارت، از بیمه دریافت کنند؛ لازم به ذکر است رقم یاد شده ممکن است در قرار داده بیمه شرکت های مختلف متفاوت باشد.
پاسخ به این سوال به طور قطع "بله" است. اگر به هر دلیلی نسبت به نتیجه نهایی کروکی تصادف اعتراض دارید، میتوانید با در دست داشتن کروکی و سایر اطلاعات مربوط به تصادف، به دادگاه مراجعه کنید؛ پس از طرح شکایت، قاضی پرونده تمامی شواهد را بررسی میکند و گاهی تقاضای بازنگری مجدد کروکی توسط یک تیم متخصص را صادر میکند و سپس رای نهایی صادر خواهد شد.
ضمن اینکه آرزو میکنیم هرگز در چنین شرایطی نباشید؛ اما اگر این اتفاق رخ داد، بدون هیچ استرس و نگرانی، با ماموران راهنمایی تماس بگیرید و اجازه تغییر در صحنه تصادف را به کسی ندهید. برای تاکید عرض میکنیم که هیچگاه به افراد فاقد صلاحیت اجازه داوری و یا رسم کروکی را نداده و به صورت قانونی عمل کنید.
همچنین فراموش نکنید که تحت هیچ شرایطی، با وسائل نقلیهای که بیمه نامه آن تمام شده، به آمد و شد در مسیرهای مختلف نپردازید و موارد ایمنی را هنگام رانندگی رعایت کنید. شما در سامانه آیریس قادر خواهید بود تا به صورت اینترنتی و به سریعترین شکل ممکن، با معتبرترین شرکتهای بیمه، قرارداد تنظیم کنید.
هر کجای ایران هستی آنلاین سفارشتو بده
شروع فرآیند خرید